Bloemen van Stof

Het idee voor Bloemen van Stof is al ruim 2 jaar in de maak, en nu, tijdens mijn studiepauze, had ik tijd om mijn naaimachine er weer eens bij te pakken en te experimenteren met nieuwe ideeën. In deze blog deel ik iets meer over hoe het idee voor de Bloemen zich ontwikkelde.

Corsage, mijn eerste Bloem van Stof, 2019

Ruim twee jaar geleden (juni 2019) had ik voor een etentje een corsage nodig, en ik zou ik niet zijn als ik die niet zelf zou maken. Dus vele uren werk later was het af, mijn allereerste Bloem van Stof! Sindsdien heeft deze bloem een mooi plekje op mijn kamer, een inspiratiebron voor toekomstige bloemen. Maar het idee bleef een beetje liggen, drukte van de studie en andere verplichtingen stonden in de weg van nieuwe ideeën uitproberen en dus bleef het bij deze ene bloem.

Totdat mijn zus ging trouwen in 2020 en zij graag een eigen boeket van stof wilde op haar trouwdag! Dus hebben wij het idee samen opgepakt en onze verschillende stijlen samengevoegd om haar boeket te maken.

Boeket, 2020

Dit boeket liet mij weer zien hoe veelzijdig de bloemen zijn en hoe leuk een boeket van stof kan zijn, maar ook dat er nog best veel was om uit te proberen voordat ik echt een goede manier had gevonden voor het maken van verschillende bloemen.

Toen kwam mijn zus op het idee voor Plantje van Stof, welke ze nu via haar website en Instagram verkoopt! We keken al uit naar de mogelijke samenwerkingen van Plantjes en Bloemen van Stof, mijn enthousiasme nam in ieder geval weer toe. Echter, zoals altijd, studie en andere verplichtingen zaten in de weg en nu was er ook nog een pandemie met de nodige stress bijgekomen, dus ik liet het nog even liggen.

9 oktober 2021, duurzaamheidsmarkt

Op 9 oktober 2021 hielp ik mijn zus met de verkoop van haar plantjes op onze eerste markt! Het was de eerste keer dat we de reacties van mensen in het echt konden meemaken, en hier kwamen leuke gesprekken uit voort. Ons enthousiasme om op meer markten te staan nam toe en nu ik tijdelijk was gestopt met studeren, had ik ook eindelijk de tijd om mijn Bloemen van Stof te maken! Met de deadline van een volgende kunstmarkt op 4 december stortte ik mij volledig op het maken van Bloemen en het opzetten van een nieuwe Instagrampagina, het publiceren van deze website en het maken van mijn allereerste visitekaartjes. (Misschien heb je het door, ik werk het beste met deadlines.)

Kunstmarkt 4 december 2021

En dan is het nu eindelijk zo ver, na ruim 2 jaar, het idee van Bloemen van Stof is werkelijkheid geworden! Ik heb samen met Plantje van Stof op een kunstmarkt gestaan en ga nu door met het maken en bedenken van nieuwe Bloemen en de verkoop via mijn Instagram en website. Er is nog zo veel mogelijk, en ik zit nog steeds vol met ideeën, maar de eerste stappen zijn gezet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: