Het Begin

Ik hou niet zo veel van ergens mee beginnen. Ik wil er liever al mee bezig zijn, er midden in zitten. Maar om zo ver te komen zal ik toch echt eens moeten starten. Dit idee voor een website waar ik alles kan plaatsen en schrijven wat ik wil, zit al jaren in mijn hoofd, en dan moet ik toch eens de eerste stap zetten en gewoon maar gaan schrijven.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Pippi langkaus

Ik vind dit altijd een leuke quote, en heel soms voel ik mij ook zo. Maar ik moet zeggen dat mijn perfectionisme me vaak in de weg staat om dit met overtuiging te kunnen zeggen. Perfectionisme, onzekerheid, en wat al niet nog meer, het staat mij vaak in de weg om ergens achteraan te gaan, ook al zou ik het stiekem wel graag willen. Deze website starten bijvoorbeeld. Blogs schrijven. Dat soort dingen. Maar eens moet de eerste keer zijn en laten we dat nu eindelijk uit de weg halen en gewoon maar starten.

Met mijn website hoop ik mezelf te laten zien, waar ik van hou, wat ik graag doe, wat mij bezig houdt. Dit kunnen verschillende onderwerpen zijn, denk bijvoorbeeld aan mijn creatieve hobby’s zoals naaien en Bullet Journaling, een plek om te laten zien wat ik maak en hoe ik mij creatief ontwikkel. Maar ook mijn opleiding heeft een grote rol in mijn leven en ik doe het met liefde, al kan ik er ook te ver in worden gezogen. Dat brengt mij bij mijn volgende passie, namelijk rust. Ik heb nog veel te leren over dit onderwerp, en ik ben beter in advies geven hierover dan het zelf op te volgen… Al vanaf de middelbare school heb ik de neiging om mijzelf de overspannenheid in te werken, en al die tijd kan ik heel gepassioneerd vertellen over wat er mis is met de ‘burn-out cultuur’, maar ik blijf er toch steeds zelf in zitten en laat mij erin meetrekken.

Daarom wil ik deze plek gebruiken om daar ook over te schrijven, om erover na te denken, om in actie te komen, en ook om te leren het leven te nemen zoals het is, niet in opstand te komen, maar mee te deinen. Ik neem zelf even een pauze van mijn studie. Ik heb het nodig om mijn energie weer op te vullen, om mijn enthousiasme en passie weer terug te vinden, zodat ik niet struikelend en buiten adem over de finishlijn van mijn Bachelor kom, maar vol liefde voor mijn vak en enthousiasme om met de Master te beginnen. In deze maanden laat ik ook een aantal andere van mijn verantwoordelijkheden los (want waarom zou je alleen studeren als je ook nog eens verschillende commissies kan doen… zoals ik zei, ik heb nog veel te leren), en daarom dacht ik nu eindelijk werk te maken van deze website, en dan zullen we zien wat er verder uit komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: